Importanta tratamentelor cosmetice dupa vacante insorite

Importanta tratamentelor cosmetice dupa vacante insorite

Când vara ne spune încet adio şi ne admirăm cu un gust dulce-amar pozele din vacanţa de pe malul Crişului, de la ştrand, de pe malul unei mări sau de pe şezlongul unui vas de croazieră, iar în paralel cu ele aruncăm o privire în oglindă, putem observa cu uşurinţă suvenirul bonus (chiar am plătit all inclusive): petele pigmentare, pielea deshidratată, mată, aspră, câteva riduri în plus.

Deşi razele de soare au un efect foarte bun asupra organismului, pentru piele ele înseamnă o mare provocare! În timp ce stăm tolănite (sau tolăniţi) la soare, fibrele de elastină şi colagen ale pielii suferă continuu. Din acest motiv pielea devine uscată, tăbăcită. Cu cât expunerea la raze UV este mai necontrolată, stratul cornos (pielea moartă) devine mai gros îngreunând, apoi împiedicând transformarea şi absorbţia produselor hidratante şi nutritive din cremele folosite.

În saloanele de cosmetică ne confruntăm adeseori cu această problemă.

Diferitele tipuri de piele aflate în diferite condiţii nu acţionează la fel la expunerile repetate şi necontrolate.

Pielea uscată suferă semnificativ. Apa (sărată) şi soarele în exces răstoarnă echilibrul hidrolipidic al pielii, transformându-i aspectul mătăsos într-unul de „şmirghel”. Aici se pot aplica măşti cu acid hialorunic şi, cu perseverenţă, se poate obţine un rezultat de durată.

Tenul gras poate reacţiona în două feluri: se moderează secreţia de sebum rezultând o îmbunătăţire a aspectului pielii, sau glandele sebaceee „o iau raza” şi ne confruntăm cu amplificarea impurităţilor. În acest caz reducerea activităţii glandelor sebacee este primordială. Pentru aceasta ne vin în ajutor produsele cu conţinut de lemn-dulce, kaolin, muşeţel, vitaminele A şi C, având un efect calmant şi de răcire. Se pot aplica de asemenea produse cu conţinut de acizi de fructe (AHA); dacă acneea nu este purulentă se pot obţine rezultate bune cu microdermabraziune. Este foarte importantă perseverenţa şi continuitatea tratamentelor, în unele cazuri chiar săptămânal.

Pielea atrofică (stafidită) suferă îndeosebi de expunerea solară. Rezultatul: piele veştejită, fără vlagă, deseori de culoare pământie, gri-fumurie. Putem îmbunătăţi producerea de colagen propriu cu ajutorul produselor cu conţinut de origine marină: caviar, alge.

Pielea cu predispoziţie ridicată de hiperpigmentare. Din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu această problemă. Pentru ei mult doritul bronz auriu se transformă într-un coşmar de pete: deasupra buzelor, pe pomeţi, frunte, decolteu, umeri. Şi această problemă se poate ţine sub control. Există tratamente special concepute care acţionează împotriva pigmentării excesive. Diferite substanţe active, ca de exemplu: cocteiluri de vitamine, acizi de fructe şi agenţi de albire (Emblica peeling) ajută la obţinerea unui pigment uniformizat. Bineînţeles persoanele atinse de această problemă trebuie să înţeleagă că expunerile ulterioare pot readuce sau chiar agrava petele. Pentru evitarea acestui fenomen este indispensabilă folosirea cremelor cu SPF ridicat.

Oricare dintre aceste tipuri de tratamente dau un rezultat mult mai optim împreună cu îngrijirea adecvată de acasă. Fără îngrijirea consecventă pielea poate suferi modificări ireversibile.

Când vorbim de îngrijirea pielii avem tendinţa să ne gândim doar la faţă, gât şi decolteu, deşi mâinile şi picioarele sunt aliatele noastre neobosite. Aceste zone ale corpului suferă la fel de mult în urma soarelui şi a apei sărate; călcâii, unghiile devin mult mai uscate şi crăpate. Aici putem acţiona cu succes cu uleiuri de peeling pe bază de sare de mare cu formula MVP+ (mentă, valeriană, floarea pasiunii). Cu ajutorul lor se poate îmbunătăţi considerabil calitatea pielii în aceste zone.

Sfat. Pentru o bună curăţire zilnică a pielii, laptele demachiant trebuie îndepărtat de pe faţă cu apă călduţă, apoi se recomandă folosirea tonicului pe pielea curată. Demachiantele funcţionează ca un detergent care, dacă nu este îndepărtat, astupă mai tare porii.

line
footer
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
  • RSS
  • Twitter
  • Facebook