Peeling, gomaj, exfoliere

Peeling, gomaj, exfoliere

Trei cuvinte, deşi sună diferit, înseamnă acelaşi lucru. Zi de zi mi se pune întrebarea: de ce îmi creşte firul de păr sub piele? De ce mi se fac puncte negre, coşuri etc.? În general la baza acestor probleme stă aceeaşi cauză: stratul cornos în exces. Cu zonele scuamoase, mici buburuze, puncte negre şi coşuri, pielea ne trage semnalul de alarmă.
Îngroşarea stratului cornos pe suprafaţa dermului se datorează atât factorilor externi cât şi interni, cum ar fi: soarele (solarul), apa cu clor, îngrijirea incorectă a pielii, înaitarea în vârstă, unele medicamente etc.
În cazul tenului gras aceste lamele cornoase astupă porii pielii, blocând astfel golirea sebumului din glandele sebacee, formând punctele negre, apoi coşurile.
Cu aşa-numitele produse de curăţare profundă – sau peelinguri – prin îndepărtarea stratului cornos, pielea se întinereşte, devine mătăsoasă, mai proaspătă, plină de viaţă şi luminozitate.
Iată câteva idei la îndemâna tuturor care funcţionează din prima. Faceţi o surpriză persoanei iubite cu ocazia zilei îndrăgostiţilor, sau de ce nu, propriei persoane:
– Spălarea corpului cu săpun solid este cea mai la îndemână exfoliere, mai ales dacă se combină şi cu folosirea unei mănuşi de masaj (ex. lufa). Probabil veţi fi câteva persoane care să ţineţi minte acea dungă gri de pe marginea vănii (dinaintea ’89) după băile făcute cu săpunul Roua. Ei, acea dungă nu era mizerie, ci erau celulele cornoase dizolvate de săpun. După baie folosiţi un prosop mai aspru şi frecaţi-vă bine tot corpul.
– Un efect mai intens puteţi obţine cu ajutorul produselor pentru exfoliere. Cele mai simple sunt obţinute din amestecarea sâmburilor măcinate cu iaurt, lapte sau friscă. Cu cât produsul lactat este mai acru (conţine acid lactic), şi cu cât granulaţia sâmburilor măcinate este mai mare, efectul va fi mai intens. Aplicaţi pasta obţinută printr-o masare circulară.
– Amestecaţi două linguri de sare de mare cu două linguri de ulei de măsline. Masaţi tot corpul 5–10 minute (mai intens în zona coatelor, genunchilor, călcâielor), îmbrăcaţi un halat de baie pt. 20–25 minute, apoi limpeziţi-vă cu apă călduţă (în loc de sare puteţi folosi şi zahăr).
– Amestecaţi cafea măcinată cu zahăr brun şi puţin ulei de măsline ca să obţineţi o pastă. Masaţi bine tot corpul, apoi limpeziţi. Cafeaua are efect foarte bun împotriva celulitei.
– Cui nu-i place să se complice cu amestecarea lucrurilor, poate alege din gama largă a produselor gata făcute, comercializate. Aceste peelinguri mecanice se aplică în strat subţire, se lasă 5 minute, apoi se masează.

Bine-nţeles, aceste metode pot fi schimbate între ele, şi pentru obţinerea unui rezultat optim e bine să repetaţi operaţiunea o dată la săptămână.
Diferitele tipuri de piele necesită diferite exfolieri. Pielea normală, pielea cu dilataţii şi pielea sensibilă are nevoie de o exfoliere blândă, iar pielea mai groasă, ternă de una mai amplă.
Pentru zona feţei şi a gâtului nu se aplică peelinguri pentru corp. În cazul acestor zone sensibile este bine să vă adresaţi unui specialist. După exfoliere pielea trebuie protejată de razele UV şi de frig.

line
footer
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
  • RSS
  • Twitter
  • Facebook