Anti Aging: incepe din tinerete daca vrei sa imbatranesti incet!

Anti Aging: incepe din tinerete daca vrei sa imbatranesti incet!

„Nu poţi opri valurile, însă poţi învăţa să navighezi.”

(Jon Kabat-Zinn)

Efectele pozitive ale soarelui asupra organismului sunt indiscutabile, dar intensitatea necontrolată a razelor UV poate avea consecinţe negative, deseori ireversibile: îmbătrânirea cutanată prematură.

Radiaţiile UV se cumulează de-a lungul vieţii. Mai mult, atitudinea din tinereţe faţă de expunerea la soare (solar) are un efect foarte important mai târziu, cu înaintarea în vârstă. Multe persoane consideră bronzul intens ca un simbol al atracţiei personale şi a unei bune sănătăţi. De fapt bronzul reprezintă efectul unei agresiuni ai razelor UV asupra pielii şi, totodată, efortul pielii de a se proteja în continuare.

Razele UV-B

Datorită razelor solare naturale în epiderm se absorb razele UV-B. Acestea stimulează keratinocitele să se dividă, fapt care duce la îngroşarea epidermului. Expunerea cronică, abuzivă la UV determină atrofia cutanată, în plus pielea devine scuamoasă, gri-gălbuie, cu riduri profunde, pliuri cutanate adânci. De acestea se leagă în mod indirect petele hiper- şi hipopigmentate care se formează în consecinţa stimulării excesive a melanocitelor.

Razele UV-A

Pigmentaţia imediată a pielii – fără a se produce prurit – se datorează razelor UV-A, dar ele în exces scad elasticitatea pielii.

Peelingul chimic

Primele peelinguri chimice au fost utilizate de vechii egipteni, care au utilizat în băi lapte acru de măgăriţă (acid lactic), diverse chimicale: alabastru, sare.

Pentru un rezultat optim al peelingului este necesară întreruperea fumatului, din două motive:

1. mişcarea gurii în timpul fumatului accentuează ridurile periorale;

2. substanţele chimice din fum determină reacţii enzimatice care modifică aspectul pielii din jurul gurii, ochilor, şi nu în ultimul rând a mâinilor.

În premieră vă invităm să faceţi cunoştinţă cu sistemul EMB-peeling oferit de KART prin Heal Cosmetic din Oradea.

Linia Emb a fost dezvoltată folosindu-se extract din copac de emblica, originar din India. Calitatea ridicată a produselor asigură o decolorare a tuturor tipurilor de pete pigmentare, reînnoind şi întinerind pielea feţei datorită sistemului nou de tratament rapid.

Produsele conţin cantităţi mari de vitamina C, aminoacizi, proteine şi minerale care, combinate cu restul acizilor activi, asigură rezultate vizibile pe termen lung.

Linia Emb include kit de exfoliere (peeling) şi produse profesionale, precum şi seturi de albire şi anti-aging pentru a fi folosite la domiciliu.

Emblica (Emblica officinalis) – agrişe indiene – în India este considerată plantă sacră, este comestibilă, şi are un conţinut de vitamina C de 160 de ori mai bogat decât un măr. Este una dintre cele mai folosite plante medicinale în ayurveda, cu o puternică valoare de rejuvenare.

Între substanţele importante conţinute de emblica găsim: acid ascorbic (750 mg/10 g de fruct proaspăt), bioflavonoide: kvercetina, kempferol, polifenoli – acid galinic, citokine – zeatină.

Cercetările au arătat că acidul ascorbic utilizat topic (prin utilizarea cremelor, local) triplează sintetizarea de colagen în piele, astfel mărind rezistenţa.

Tratamentul este conceput în trei paşi. Se începe cu pregătirea tegumentului de către pacient(ă), client(ă) cu 1-2 săptămâni. În funcţie de ce se doreşte a fi tratat – petele sau ridurile – vă punem la dispoziţie home-kit-urile Whitening sau Anti-aging. Clientele trebuiesc sfătuit şi învăţate cât de importantă şi indispensabilă este tratamentul efectuat la domiciliu şi restricţionarea completă a expunerii solare (trei luni după peeling).

Pasul I – acasă

Săpun de albire. Este un săpun cu antioxidanţi naturali cu efect de albire, care nu usucă faţa, ci o lasă moale şi proaspătă. Se masează uşor cu săpun câteva minute şi se clăteşte.

Cremă ante exfoliere (pre peeling). Ea este destinată să pregătească pielea pentru peeling. Fructul emblica conţine vitamina C, aminoacizi, minerale şi proteine care păstrează o activitate unitară a pielii. Se foloseşte Crema pre peeling împreună cu Săpunul de albire cu 1 sau 2 săptămâni înainte de tratamentul de exfoliere. Se aplică în fiecare dimineaţă şi seara, şi se foloseşte crema cu SPF. Nu se aplică în jurul ochilor!

Degrezer – Degresant. Lichidul degresant este folosit pentru a curăţa şi pregăti pielea pentru peeling. Doar pentru uz profesional! Se înmoaie o bucată de vată/disc demachiant cu degresant şi se aplică pe întreaga faţă, insistând în zonele cu riduri şi pete.

Pasul II – exclusiv în cabinetele de cosmetică medicală sau dermatologie. Este interzis a se folosi acasă!

Peeling Emb – Exfoliere. Kitul de exfoliere conţine 4 seringi – fiecare cu câte 5 ml de substanţă, adică 4 aplicaţii medicale.

1. Aplicaţi o cantitate mică de Săpun de albire Emb, masaţi, spălaţi şi uscaţi.

2. Înmuiaţi o bucată de vată/disc demachiant în Degresant, masaţi cu mişcări uşoare faţa, gâtul, decolteul. Insistaţi pe zonele cu riduri şi pete.

3. Luaţi o seringă cu Emb Peeling, goliţi conţinutul într-un vas mic şi începeţi aplicarea cu un aplicator medical începând cu fruntea înspre obraji, bărbie, în jurul ochilor, gât şi decolteu. Aşteptaţi 2–5 minute şi spălaţi cu apă rece.

4. La nevoie puneţi comprese reci 3–5 minute pentru a relaxa pielea.

5. Aplicaţi cremă cu SPF.

Nu folosiţi peelingul înainte de a urma un curs de pregătire!

Pasul III – la domiciliu

Spray Relaxant. Se foloseşte după peeling. Reduce înroşirea pielii, sensibilitatea şi asigură hidratare. Conţine ingrediente cu rol în calmare: aloe vera, muşeţel şi vitamina E. Pulverizaţi pe faţă de câteva ori pe zi.

Cremă de refacere. Intensifică hidratarea pielii, ajută la îndepărtarea celulelor moarte după peeling, produce celule noi şi îmbunătăţeşte aspectul pielii. Aplicaţi cu mişcări uşoare de câteva ori pe zi. Începeţi în a doua zi după peeling.

Cremă de albire intensă. A fost creată din floarea de emblica, care este cunoscută pentru calităţile de albire pe termen lung. Un complex de vitamina C, minerale, aminoacizi, proteine, acid ascorbic şi acid glutenic ajută la producerea de noi celule epiteliale şi conferă o culoare uniformă pielii. Aplicaţi pe zonele cu probleme, de preferat seara. Nu folosiţi în jurul ochilor!

SAU

Cremă antiîmbătrânire cu Retin A. Reînnoieşte şi păstrează efectul de peeling timp îndelungat. Conţine aminoacizi, vitamine, minerale şi retin A care întârzie îmbătrânirea pielii. Aplicaţi cu mişcări uşoare până se absoarbe complet. Nu folosiţi în jurul ochilor!

Mască de albire. Conţine floare de emblica, vitamina C, acid ascorbic, proteine şi alge marine, care continuă procesul de albire al pielii. Se aplică un strat uniform de mască, se aşteaptă 20 minute şi se spală. Aplicaţi Cremă antiîmbătrânire cu retin A sau Cremă de albire. Se recomandă folosirea o dată sau de două ori pe săptămână.

Efectele negative ale fumatului imediat după peeling

Oxigenarea neîntreruptă a pielii este primordială, ca să se producă reacţiile chimice incluse de peeling în vederea rejuvenării tisulare. După fiecare ţigară fumată în arteriolele pielii cca 20 min. în loc de oxigen se află monoxid de carbon, care înrăutăţeşte rezultatul aşteptat.

Recomandarea noastră este întreruperea fumatului cu 2-3 zile înainte şi 3-4 săptămîni după peeling.

line
footer
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
  • RSS
  • Twitter
  • Facebook