Gafe ale barbatilor vis-a-vis de ingrijirea personala

Gafe ale barbatilor vis-a-vis de ingrijirea personala

Proverbul spune că „Bărbatul trebuie să fie doar puţin mai frumos decât dracul!” – dar ştim cu toţii (cu toatele) că acestă ipoteză nu este validă de mult. Din ce în ce mai mulţi reprezentanţi ai sexului puternic sunt îngrijoraţi de aspectul lor fizic, estetic, miresmatic.

Când mă gândeam unde se fac cele mai multe rateuri de acest gen, mi-am dat seama că ele se petrec pe aria pilozităţilor. Să trecem în revistă câteva – fără însă a ne supăra unii pe altele…

Urechile şi nasul

Sper din tot sufletul că vor fi foarte puţini cărora li se pare o noutate acest lucru. Oricât de neplăcut să fie – dragi domni – acesta trebuie îndepărtat pentru a dobândi un aspect îngrijit. Începătorilor recomand folosirea forfecuţei, cei avansaţi (cu sete de adrenalină) se pot aventura cu penseta.

Smocul de păr licurind din gulerile cămăşii

Nu, nu mă înţelegeţi greşit. Nu e nici o problemă cu pieptul păros. După mulţi (multe) un bărbat atunci e bărbat când e înzestrat cu acest dar dumnezeiesc. Deci nu vreau să conving pe nimeni să se epileze sau să se radă (bine-nţeles pe cine deranjează, o.k., dacă eşti pregătit să experimentezi momentul – nu va fi deloc simplu şi plăcut).

Dar dacă vrei să porţi acest semn al ferocităţii masculine, atenţie maximă la firele de păr care se înting de la nivelul pieptului către mărul lui Adam – acea fâşie „tomjohnesiană” nu în toate reprezentantele al sexului frumos aprinde flacăra pasiunii.

Ceafa

O frizură bine conturată, pretenţioasă – în ochii multor femei – este asul din mânecă. Perciunile precis bărbierite, pe scalp lăsat puţin mai lung, care către gât se scurtează treptat şi se termină până pe ceafă – e de nota 10 cu steluţă.

Frizura de nota 10 nu ajunge niciodată sub guler! Domnilor: un frizer bun echivalează cu premiul cel mare. Deşi sunt nenumărate variante de aparatură domestică de tuns părul şi barba, aici nu merită să economisim: o mână nepricepută poate strica multe!

Alopecia neacceptată

E foarte simplu: acceptă situaţia. Dacă începe să se rărească nu încerca să convingi pe alţii că e doar o situaţie trecătoare, şi mai ales nu vorbi prea mult despre acest lucru. Nu vei obţine altceva decât să atragi atenţia şi să dai de înţeles cât de panicat eşti. Pur şi simplu acceptă. Nu are rost să pierzi timpul cu încercarea diferitelor produse de stimularea creşterii firului de păr, cele mai multe neavând efectul sperat. Chiar dacă deranjează, nu prea este de ales: eşti victima jocului hormonilor. Încearcă să faci faţă situaţiei cu demnitate şi scoate tot ce e bun din tine. Un lucru este sigur: chiar dacă ţi s-a rărit părul nu ai deloc mai puţine probleme cu el, decât tovarăşii tăi înzestraţi cu podoabă samsoniană. Din contră: trebuie să fie impecabil îngrijit, să nu poarte urmele muncii unor mâini nepricepute.

Părul gelat

Dacă natura te-a înzestrat cu acest dar capilar şi vrei să ţii pasul cu tendinţele: foloseşte gelul de păr cu precauţie. Excesul de gel dă impresia de păr uns-ulios. Nici o tipă nu ar atinge cu pasiune aşa ceva…

Unghiile neîngrijite

Am ajuns pe un teren subminat. Mâinile muncitoare ale unui bărbat nu vor fi niciodată catifelate şi îngrijite imaculat. Dar unghiile tăiate franjurat şi câş sau bătăturile aspre, ne mai vorbind despre câte-o urmă de ulei de motor sub unghii – nici că ai putea face greşeală mai mare. Multe femei la acea primă întâlnire „denotă” acest detaliu între primele trei.

Dacă eşti adeptul papucilor vietnamezi aşa de trendi sau te duci la piscină, ai grijă şi de aspectul estetic al picioarelor. Unghiile să-ţi fie îngrijite şi scapă şi de bătăturile călcâielor.

Dilema eternă: proaspăt ras sau „David Beckham”

Micul sondaj pe care l-am făcut indică faptul că femeilor le plac bărbaţii bărboşi. Dar de multe ori codul bunelor maniere cere o bărbierire impecabilă – un eveniment monden, o nuntă… –, eu cred că sunt mulţi bărbaţi eleganţi, la costum, pe care îi ajută o barbă de două zile. Tinerilor cărora abia îi înmuguresc firicelele, nu îi recomand acest mod de cucerire – mai devreme sau mai târziu, dar tot se va aspri părul.

Axila (subbraţul)

Eşti adeptul maieurilor. Nu este nimic mai inestetic dacât părul lung de o palmă ieşind în faţă şi în spate pe lângă braţe. Dacă mai şi transpiri şi foloseşti antiperspirant, care ţi-se lipeşte de fire…

Sprâncenele

Lăsaţi sprăncenele bine definite, arcuite doamnelor şi domnişoarelor! Nu vreau să vă îndrum spre mono-sprâncene albulesciene, ele trebuiesc într-adevăr separate şi îmblânzite, dar păstrate în limitele masculine.

line
footer
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
  • RSS
  • Twitter
  • Facebook